Deskundig advies

U heeft geotechnisch advies nodig voordat u start aan uw bouwproject of juist tijdens uw bouwproject moet er gemonitord worden om te zien wat er in de omgeving gebeurt. Bij IFCO Funderingsexpertise vindt u de expertise die u zoekt.

Ervaring

Wij zijn namelijk al ruim 25 jaar een gerenommeerd ingenieursbureau op het gebied van grondmechanica en funderingstechnieken. Onze specialistische diensten bestaan uit het installeren en uitvoeren van uiteenlopende monitoringsprojecten en het verhuren van diverse innovatieve meetapparatuur.

Daarnaast brengen wij dagelijks geotechnisch advies uit voor vele verschillende, complexe en bijzondere (bouw)projecten. Dit deskundige advies krijgt u van onze hoogwaardig, gekwalificeerde en ervaren ingenieurs. Met onze jarenlange theoretische kennis en opgedane praktijk kennis voorzien wij u van een eerlijk en betrouwbaar advies.

Ook bij het voorkomen, begeleiden en oplossen van schadegevallen aan bestaande constructies kunt u bij ons terecht. Als onafhankelijk adviseur worden wij regelmatig ingeschakeld bij arbitrage, het opstellen van deskundigenberichten en het geven van een ‘second opinion’ voor diverse schadegevallen.

Onze meetspecialisten, geotechnisch adviseurs en ingenieurs worden ingezet op (bouw)projecten in Nederland en België. Ook zijn zij allen persoonlijk gecertificeerd voor hun VCA zodat ze op de hoogte zijn over de regelgeving en het veilig uitvoeren van hun werkzaamheden op uw bouwproject.

Innovatief

Wij houden onze naam hoog door te blijven innoveren, zo hebben wij bijvoorbeeld de IFCO Methode ontwikkeld en kijken wij steeds vaker naar het online monitoren van (bouw)projecten. Daarnaast is ons bedrijfspand aan de Limaweg te Waddinxveen een innovatief onderzoekproject geworden vanaf de dag dat er gestart is met de bouw. Ook prognoses worden uitgevoerd aan de hand van zelf verzamelde gegevens tijdens honderden trillingsmetingen, waardoor u nauwkeurige rapporten van ons kunt verwachten.

Of het nu gaat om overlast en hinder voor de omgeving of om de kwaliteit van de fundering, IFCO Funderingsexpertise zorgt voor advies en monitoring op maat.

Limaweg 17 te Waddinxveen

Toen in 1996 het nieuwe kantoorpand in Waddinxveen gebouwd werd voor IFCO heeft oud directeur van Weele sr. het niet kunnen laten om alles te meten wat er te meten valt. Het inmiddels 18 jaar oude pand is gefundeerd op het diepe zandpakket door middel van 55 palen in 6 verschillende paalsoorten. Door tussen elke paal en de funderingsbalk een krachtmeter te plaatsen die permanent aanwezig blijft weten we dus redelijk nauwkeurig hoeveel het gebouw in zijn totaliteit weegt. Naast dit gewicht weten we ook hoe het gebouw zijn belasting verdeelt over de palen en hoe die verdeling verandert. Tot aan de dag van vandaag wordt er dag en nacht, elk kwartier gemeten wat de belasting van de 55 palen doet.

Ons onderzoek is op deze manier nog nooit zo volledig uitgevoerd, ook internationaal niet. Wij vinden dit dan ook erg belangrijk voor de ontwikkelingen in ons vakgebied. Voor dit onderzoek, dat een behoorlijke investering vraagt, is IFCO een samenwerkingsverband aangegaan met zes verschillende leveranciers van de 55 palen. Zij worden dan ook vanzelfsprekend met voorrang op de hoogte gehouden van de onderzoeksresultaten.

Wilt u meer weten over onze expertise en dienstverlening?  Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.