Geotechnisch advies

Berekeningen

Een nieuw project, bijna klaar om te gaan starten met de bouwwerkzaamheden maar er moeten nog vergunningen aangevraagd worden. En wat te denken over de verschillende berekeningen die daarbij ingediend moeten worden. Berekeningen die betrekking hebben op de effecten van de verschillende risico’s die voor kunnen komen tijdens de bouw. 

De geotechnisch adviseurs van IFCO Funderingsexpertise hebben al jaren lang ervaring met de diverse effecten die op kunnen treden tijdens de bouw van een project. Zo kunnen wij berekeningen voor u maken zodat u deze bijvoorbeeld in kunt dienen bij het aanvragen van de vergunningen.

Damwand berekening

Een damwand word meestal gebruikt om de grond van een bouwput af te scheiden van water. Ook bij waterbouwkundige toepassingen zoals het vervangen van kademuren, oeverbeschermingen of dijken wordt veelal gebruik gemaakt van de damwand. Soms is de damwand tijdelijk en wordt deze na het uitvoeren van de werkzaamheden weer verwijderd. Maar het komt ook voor dat de damwand een permanent onderdeel van de constructie wordt. Het inbrengen (intrillen of inheien) en verwijderen (uittrillen) van de damwanden kan gevolgen hebben op de ondergrond van de omgeving. IFCO geeft u advies over het type damwand dat u het beste kan gebruiken. Als het type damwand bekend is maken wij voor u een berekening die aangeeft wat deze damwand kan hebben.

Damwanden kunnen uitgevoerd worden in hout, staal, beton of kunststof. Elke uitvoering heeft een andere sterkte waardoor een andere berekening nodig is.

De berekeningen worden uitgevoerd met de rekensoftware DSheet van Deltares volgens de daartoe geldende richtlijn CUR166 4e druk “Damwandconstructies” en norm NEN9997-1.

Naast damwandberekeningen kunnen onze adviseurs ook stabiliteitsberekeningen en zettingsberekeningen maken. Ook een paaldraagvermogen kan voor u berekent worden.

Wilt u meer weten over het maken van berekeningen neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.