Geotechnisch monitoring

IFCO Funderingsexpertise B.V.

Limaweg 17, 2743 CB Waddinxveen

0182-646646

Bouwkundig opname

Een discussie met de eigenaren van omliggende panden over schade die ontstaan is aan hun pand, door de werkzaamheden die u uitgevoerd heeft? Om deze discussie en andere narigheid te voorkomen is het goed om voor de start van een (bouw)project een bouwkundige opname te doen van de omliggende objecten.

Door voor de start van een (bouw)project een bouwkundige opname uit te voeren aan omliggende objecten kunt u discussies met de eigenaren en andere narigheid in de toekomst voorkomen. Daarnaast toont u als opdrachtgever ook betrokkenheid naar de eigenaren van de betreffende panden en maakt u vertrouwen en rust los.

Zodra onze expert een opname heeft uitgevoerd staat er vast welke schade al aanwezig is in en om het betreffende pand. Vanaf dat moment kan er dus niet meer gesproken worden over de gebreken van een pand die er al waren voordat bepaalde risicovolle werkzaamheden uitgevoerd werden. De gebreken worden door middel van foto’s vastgelegd in een rapport dat u digitaal van ons ontvangt. Ook na het uitvoeren van uw werkzaamheden kan eventueel weer een opname gedaan worden om schade tot die tijd vast te leggen.

Notaris

Eventueel kan het opname rapport gedeponeerd worden bij een notaris. De opgemaakte akte wordt aan u verstrekt en zal gedurende een periode van vijf jaar in het archief van de notaris bewaard blijven.

NIVRE

Onze dienstverlening wordt voornamelijk uitgevoerd door een register expert bouwkundige opname. De register experts staan ingeschreven in het register bouwkundige opname van het Nederlands Instituut Van Register Experts. De bouwkundige opnamen voldoen aan de kwaliteitseisen van het NIVRE.

Schade kan ontstaan door trillingen bij sloopwerk, heien van palen of trillen van damwanden, door bemaling en/of graafwerk, door rioleringswerk of zwaar transport van grond en/of bouwmaterialen.

Bij de juiste voorbereiding voorkomt u een flinke discussie achteraf. Daarom dragen wij zorg voor goede communicatie met de omgeving om de nodige onzekerheden en onduidelijkheden weg te nemen.

Wij adviseren u graag over de benodigde omvang van de bouwkundige opname en voeren deze natuurlijk ook graag voor u uit.

Heeft u vragen over een bouwkundige opname neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan bij onze partner 4RISK, specialist in omgevingsrisicomanagement, per e-mail offertes@4risk.nl.