Geotechnisch advies

Bouwputten

Gaat u een fundering, een kelder, een tunnel, een riolering of een andere ondergrondse constructie maken? De aanleg van een bouwput moet tegenwoordig bijna altijd plaats vinden binnen een gesloten bouwkuip met grond- en waterkerende wanden. 

De tijd dat een ondergrondse constructie werd aangelegd in een open ontgraving is al even geleden. Tegenwoordig zijn er steeds strengere eisen door de invloed die een bouwproject en dus ook een bouwput kan hebben op de omgeving. We bouwen natuurlijk ook steeds dieper en in gebieden dichtbij bestaande bebouwing. 

Door de kleinere afstanden die ontstaan komt hier ook meer risico kijken.

Op elk project is de bodemgesteldheid anders en zijn er andere omstandigheden. Hierdoor zal er specifiek gekeken moeten worden hoe een bouwput ontworpen en uitgevoerd wordt. Naast damwanden kan er gebruik gemaakt worden van diepwanden, schroefpalenwanden, spanwanden of zo genoemde mixed-in-place wanden.

 

Onze adviseurs zijn bekend met de gestelde eisen voor vele verschillende bouwkuipwanden alsmede de invloed op de omgeving voor het aanbrengen van de wanden. Wij geven u graag advies met betrekking tot het ontwerp, welk type wand u het beste kan toepassen en op welke wijze de wanden het beste aangebracht kunnen worden.

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden voor de verschillende bouwputten neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan