IFCO Methode

Moet uw locatie snel bouwrijp gemaakt worden? De door ons ontwikkelde IFCO Methode helpt u de slappe bodem op een snellere en goedkopere manier bouwrijp te maken in vergelijk met een normaal voorbelasting traject.

IFCO heeft met een aantal partijen een alternatief voor consolidatie-methode ontwikkeld, die effectiever en economischer is als het normale voor consolidatie traject. Zowel de kosten als de consolidatietijd worden ermee gereduceerd.

De methode is gebaseerd op enerzijds het verlagen van het grondwater en anderzijds het aanbrengen van onderdruk in de bodem. Waar voorheen zandbelastingen soms enkele jaren nodig hebben om resultaat te krijgen, zien wij met de IFCO Methode soms zettingen van 2 meter in 30 dagen tijd, terwijl de restzettingen gegarandeerd gering blijven.

Polder Baan Schiphol

Een van onze bekendste projecten waarbij onze IFCO-methode is toegepast is de laatste start- en landingsbaan van Schiphol.

In 2000 starten onze fysieke werkzaamheden op locatie voor het uitvoeren van de consolidatie methode. De baan werd toen de 5e baan genoemd maar was in feite al de 6e baan als ook de Oostbaan wordt meegeteld.

Na een prijsvraag is de Polderbaan geboren! Op 13 februari 2003 werd de Polderbaan officieel geopend. De Polderbaan werd op 1 november 2003 volledig operationeel. Met 3800 meter is de Polderbaan nu de langste start- en landingsbaan van de luchthaven Schiphol.

Hieronder een kleine greep uit de ‘oude’ doos:

Voor een uitgebreide en technische uitleg van de IFCO Methode verwijzen wij u naar onze speciaal opgezette website www.ifco-methode.nl

Hier vindt u tevens vele voorbeelden van reeds eerder uitgevoerde projecten.

U kunt hierover ook contact met ons opnemen via het contactformulier.