Geotechnisch advies

Second Opinion / Risico Analyse

U kent het wel, u krijgt een advies maar eigenlijk weet u niet zeker of dit wel het goede advies is wat u moet opvolgen. U kunt dan bij een onafhankelijke partij een second opinion laten doen om te zien of het advies dat u gekregen heeft wel het beste advies is. 

Ontwerp

Voor uw bouwproject is er een advies en een ontwerp uitgebracht voor bijvoorbeeld een bouwwerk of een bouwput. Uw plannen moeten voor de start van de bouw gepresenteerd worden aan verschillende marktpartijen, bewoners, gemeenten of andere overheden die te maken hebben met uw project. Het kan zijn dat er behoefte ontstaat om een ontwerp opnieuw te laten beoordelen door een onafhankelijke deskundige.

Onze adviseurs kijken graag met u mee naar het ontwerp. Er wordt gelet op de mogelijkheden om de meest economische oplossing te zoeken. Ook kijken de adviseurs naar risico’s en gevaren die in een ontwerp verborgen zouden kunnen zitten. Door samen met u en onze onafhankelijke kijk op het werk nogmaals door het ontwerp te lopen zouden we zomaar een risico kunnen beperken waardoor de verschillende partijen anders tegen uw project aan kijken.

Resultaten monitoring

Ook na het uitvoeren van monitoringsprojecten kan soms discussie ontstaan over de uitkomst van de resultaten. Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van een akoestische meting op funderingspalen. Onze adviseurs bekijken de situatie, de uitgevoerde meting en de uiteindelijke resultaten. Met behulp van argumenten zal de adviseur een technische bijdrage leveren aan de discussie om zo een duidelijk oordeel te geven over integriteit van de funderingspalen.

Schadegevallen

Naast het ontwerp en de monitoring geven wij ook onafhankelijk advies bij schadegevallen. De discussie wie een schade veroorzaakt zou hebben loopt vaak hoog op. Met onze onafhankelijk blik gaan we na welke mening gedeeld wordt over de oorzaak en de oplossing voor het mogelijke herstel. Onze bevindingen worden opgesteld in een onafhankelijke rapportage.

Trillingsprognose

Omdat wij een trillingsprognose uitbrengen door middel van een door ons zelf ontwikkelde methode worden wij vaak gevraagd om nogmaals te kijken naar een uitgebracht advies dat door een andere partij is gegeven.

Meer weten over onze zelf ontwikkelde methode voor het uitbrengen van een trillingsprognose?

Ook bij overige geotechnische onderwerpen geven wij graag ons onafhankelijke advies.

De genoemde werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd in opdracht van gemeenten, provincies, gebouweigenaren, expertisebureaus, verzekeraars, projectontwikkelaars of aannemers.

Wilt u meer weten over een second opinion of een onafhankelijk advies voor uw bouwproject, neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.